Hirdetés


Vidáman sétáltunk amikor egyszercsak összeesett anyukám. Ami ezután történt azt mindenkinek tudnia kell
Egy szép napon gondtalanul sétálsz az utcán szeretteddel, az egyik pillanatban összeesik, mit teszel hirtelen zavarodban? Lehajolsz, szólítgatod, finoman pofozgatod, nem reagál (fél perc). Mit teszel? Bizonytalanul megnézed lélegzik-e, van-e pulzusa, de nincsen (már 2 perc). Mit teszel?

Hirdetés

Hívod a mentőket, amire zavarodba kinyögöd hol is vagy (már 4 perc). Ezután mit csinálsz? Újra éleszted? De hogyan? Tétovázol, hogy is állj neki, de rászánod magad, leveszed a ruháit, hogy a mellkasához jobban hozzáférj és elkezdenél valamit, de már későn.
Még, ha tudod is valamennyire, mit is kellene csinálni, már ÁTLÉPED AZ 5 percet…5 perc után már visszafordíthatatlan károsodások lépnek fel az agyban, 10 perc után pedig már sikertelen az újraélesztés. Hazánkban évente 20-25 ezer ember hal meg hirtelen szívmegállásban, azaz Magyarországon minden 30. percben meghal valaki.

Hirdetés

Most nézz magadba és tedd fel a kérdést: Te meg tudtad volna menteni azt, aki veled volt? Nem? Akkor most jól vésd az agyadba:Ha melletted összeesik valaki, határozottan szólítgatod, finoman pofozgatod( 20 másodperc), megvizsgálod, nincs légzése, pulzusa (már 1,5 perc), kiszabadítod a mellkasát közben segítségért kiabálsz, felhívatod a mentőket, eközben már megkezded az újra élesztést (5 percen bőven belül vagy)), 30 mellkaskompresszió 2 befúvás, 30 mellkaskompresszió 2be fúvás, 30 mellkaskompresszió 2 befúvás…(10perc) Már kezdesz fáradni, de folytatod…30 mellkaskompresszió 2 be fúvás,30 mellkaskompresszió 2 befúvás és megérkeznek a mentők(20.perc). Nem is volt olyan bonyolult ugye?

Hirdetés

GRATULÁLOK MEGMENTETTÉL EGY ÉLETET!!! Kérek mindenkit, hogy ezt a kis írást likeoljátok, hogy minél több emberhez tudjon eljutni. A likeok gyűjtésével elérhető nyereményekről lemondok, ennek nem az a célja. Ezt az írást Ifjabb Baranyai Lajos (31 év) emlékének ajánlom, aki egy focimeccs alatt esett össze és vesztette életét szív leállás, és a szakszerű újraélesztés hiánya miatt.
Köszönettel.: Kovács Tivadar mentős
Tovább küldtem én is ! Tedd meg te is!

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés