Hirdetés

Többórás küzdelem árán sikerült a csőben rekedt kismacskát kiszabadítani, a mentésről videó is készült. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Facebook-oldalára került fel az alábbi videó, amelyen egy Wilson nevű cica megmentése látható.
A szerencsétlenül járt kis állat nyávogására néhány fiatal figyelt fel, akik biciklizés közben hallották meg a segélykérést. Ők értesítették a Pilis-Budai Kutyamentők Közhasznú Egyesületét, akik a kutató-mentő szolgálatot riadóztatták.
A különleges mentők egy speciális csőkamera segítségével néztek be a lefolyóba, ahol tíz méterre a felszíntől megtalálták a cicát. Ezután már csak arra kellett megoldást találni, hogy a fáradt és érthető módon riadt állatot hogyan juttassák a felszínre.
A mentőcsapat ügyes trükköt eszelt ki: a csőkamerát átcsúsztatták a macska hasa alatt, a kamera mögé pedig egy kötélhurkot kötöttek, majd ezzel együtt húzták ki Wilsont a lefolyóból.

Hirdetés

A cicát a helyszínen elsősegélyben részesítették, majd a megtalálók állatorvoshoz szállították. Az igazi happy end pedig csak ezután következik: megmentői úgy döntöttek, hogy megtartják Wilsont, a cica így ma már új otthonában pihenheti ki a nem mindennapi kalandot.

Forrás: zoozoo.hu
Hirdetés
Hirdetés