Hirdetés


A román szállításügyi miniszter, Sorin Grindeanu és a közúti infrastruktúráért felelős országos társaság (CNAIR) vezérigazgatója, Cristian Pistol, múlt héten a helyszínen tekintették meg a majdani zilahi körgyűrű építkezését. Grindeanu miniszter nyíltan kifejezte elégedetlenségét a látottakkal. “Nem vagyok elégedett, nincs okom rá, hogy elégedett legyek” – mondta. Hozzátétve: “Beszéltem a polgármester úrral, az elnök úrral a megyei tanácstól, Bode miniszter úrral is. Találnunk kell egy megoldást, és meg is fogjuk találni.”

Hirdetés

A Maszol beszámolója szerint augusztus 29-én készült egy drónfelvétel, amelyen jól látható: az építkezésen nem végeznek érdemi munkát. Alig látni munkást vagy munkagépet, ami azt mutatja, hogy a beruházás nem halad megfelelő ütemben.
A 5,5 kilométeres Zilahi körgyűrűt egy kínai-román konzorcium vállalta el megépíteni 185 millió lejért. A konzorciumot a kínai Synohidro vezeti, amely a beruházásban csak névlegesen vesz részt, mivel az építési munkákat alvállalkozók végzik. Az építkezési szerződést 2020 nyarán írták alá, és a munkálatok 2021 áprilisában kezdődtek. A kivitelezőnek 6 hónap állt rendelkezésére a tervezésre, és további 24 hónap a munkálatok elvégzésére. Ebben az időszakban már át kellett volna adnia a körgyűrűt. Ugyanakkor szakértők szerint a projekt jelenleg csak 50 százalékban van kész.

Hirdetés

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés