Hirdetés


Nem sokkal a felszállás után villámcsapás érte az Austrian Airlines (AUA) Bécsből Brüsszelbe tartó Boeing 737-es utasszállító gépét kedden délelőtt. Hétfő kora este az AUA nápolyi járata került viharba, és villámcsapás érte Sopron légterében.

Hirdetés

Az Austrian Airlines hétfő kora esti, Nápolyba tartó járata nem sokkal a bécsi felszállást követően viharba került, és villámcsapás érte Sopron légterében – írja a hirado.hu. Az AUA kedden kiadott közleményében megerősítette, hogy a repülőgép biztonságban visszatért Bécsbe, és jelenleg is folyik a műszaki ellenőrzés.

Hirdetés

Bár a viharok nem jelentenek különösebb veszélyt a repülőgépekre, és a pilóták általában elkerülik a zivatarzónákat, néha előfordul, hogy egy repülőgép turbulenciába kerül. Heves zivatarok idején előfordulhat, hogy villámcsapás éri a gépet, mint ahogy ez most is történt.
Az Austrian Airlines egy másik utasszállító repülőgépébe is belecsapott a villám. A keddi, Brüsszelbe tartó járat utasai között volt Othmar Karas, az Európai Parlament osztrák alelnöke is, aki egy erős fényvillanásról számolt be: „Rögtön a villanás után egy csattanást is hallottam; azt hittem, egy madár csapódott be a hajtóműbe.”

Hirdetés

A pilóták biztonságosan letették a gépet a Bécs melletti schwechati repülőtéren. Szemtanúk szerint a villámcsapás következtében rések keletkeztek a repülőgép törzsén, ezért az utasokat átszállították egy másik repülőre, amellyel folytatni tudták útjukat Brüsszel felé.
Az Austrian Airlines közleményében megerősítette, hogy a repülőgépek személyzete szakszerűen kezelte a helyzetet, és mindkét járat utasai biztonságban vannak. A villámcsapások okozta károkat folyamatosan vizsgálják, és a repülőgépeket a lehető leghamarabb ismét üzembe helyezik.

Hirdetés

A pilóták sikeresen letették a gépet a Bécs melletti, schwechati repülőtéren. Szemtanúk szerint a villámcsapás következtében rések keletkeztek a repülőgép törzsén, ezért az utasokat egy másik repülőgépre szállították át, amely folytatta az utat Brüsszel felé. Az Austrian Airlines mindkét esetben megerősítette, hogy a repülőgépek biztonságban visszatértek és jelenleg műszaki ellenőrzés alatt állnak.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés