Hirdetés


Még 92 éves korában is Vitray Tamás bizonyítja, hogy a média világának egyik meghatározó alakja, ahogy a Story is megjegyezte. Stílusa, hangja és elkötelezettsége változatlan, amiért rajongói évtizedek óta csodálják. Az újonnan házasodott televíziós legenda legújabb műsorával, a “Csak ülök… Csakazértis!”-szel újra bebizonyította, hogy a képernyőn a helye, legyen szó televízióról vagy YouTube-csatornáról. Vitray saját életével és tapasztalataival kapcsolatos történetei különösen népszerűek, melyeket a nézők imádnak. Az első epizód, amely a világhírű operaénekesnő, Magda Nádor életét dolgozta fel, már több mint 300 ezer megtekintést gyűjtött.

Hirdetés

“Tudtam, tudom, elsősorban nem a fiatalok, hanem az idősebb korosztály tagjai nézik a műsoraimat. Elsősorban nekik szól a Csak ülök…”
Vitray Tamás 92 évesen lélekben tökéletesen friss, memóriája ép, tele van energiával, tervekkel és irigylésre méltó külseje is. Fogyott, 13 kilót a korábbi 68 kilójából, de nem önszántából, egy betegség is hozzájárult ehhez. Nehéz éveken van túl.

Hirdetés

“Mindezeken már túl vagyok, újból nekiláthattam a munkának, és nagy örömmel csinálom. Mellesleg szólva, egyelőre a költségeket magam állom a nyugdíjamból és az örökös tagság után kapott pótlékból. Stúdióbérlet, az operatőr és a vágó munkadíja engem terhel. Természetesen megpróbálom kipótolni, amúgy képtelen lennék a fenti állandó bevételekből fedezni a műsorok árát. Ami azt jelenti, hogy egyéb felkéréseket is vállalok, ha megkeresnek, és ha hozzám illő feladatot kapok. Például kora tavaszra Varnus Xavér orgonaművész Mezőlakon, a jóvoltából újjáalakított templomban tíz vasárnapi koncertet szervez, amelyen Shakespeare-­versek, továbbá Bach- és Brahms-orgonaművek hangzanak el. A prózát tíz kimagasló magyar színművész adja elő, a zenéről Varnus Xavér gondoskodik. Én megtisztelő feladatot kaptam: amolyan ceremóniamestere leszek az eseményeknek, amelybe természetesen beszélgetések is értendők. Már készülök a feladatra. Angliából hozattam négy olyan tanulmánykötetet, amelynek egyikét-másikát tanulóéveimből ismertem, de természetesen újra ’átveszem’. Ez alkalom arra, hogy ismét elképedjek a 154 szonett csodáján, amelyek megteremtésére, valamint a drámák megírására mindössze 52 évet adott ennek a zseninek a sors.”

Hirdetés

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés