Hirdetés


Vitray Tamás az a fajta tévés “szakember”, akinek szavára mindenki odafigyel. Még azok is, akik nem szívlelik. Hisz tagadhatatlan, hogy ő a magyar televíziózás alapembere, rengeteg későbbi nagy név nőtt ki kezei között, és nagyon jó érzéke volt a tehetségek kiválasztásához.

Hirdetés

Múlt hétvégén 74 éves korában váratlanul elhunyt Vágó István, a magyar televíziózás meghatározó személyisége. Egykori mestere, Vitray Tamás az ATV Heti Napló című műsorában mesélt röviden arról, hogyan egyengette eredetileg vegyészmérnök végzettségű tanítványa tévés pályafutását. Ha úgy tetszik, én csaltam át a televízióhoz. Egy nagyon jó pályán lévő ember volt, aki utazott a világban, ami akkor nagy szó volt. Szívesen jött végül is, csak kellett egy erősebb hang, amely még rábeszélje. Így Vágó, a mérnök megszűnt, és lett Vágó, a kvízmester – idézi Vitray szavait a Blikk.

Hirdetés

Vágó István a Magyar Televízió által meghirdetett Riporter kerestetik vetélkedőben tűnt fel, ahol Vitray Tamás a döntő után felajánlotta neki egy barkochbajáték vezetését 1976-ban. Ez volt az első a sok vetélkedő közül, amiket műsorvezetőként kipróbált. Vitray a műsorban elmondta, szerinte senki nem tudott jobban kvízműsort vezetni Vágó Istvánnál, majd arra is kitért, mi lehetett kollégája sikerének titka: Volt benne egy magától értetődő humánum és derű. Hamar megérezte, hogy egy ilyen játékban azért ő nem vizsgáztat, hanem a másik, a vállalkozó, az izguló civil oldalán áll.

Forrás: Blikk, 168. hvg, 24.hu
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés