Hirdetés

A házimunka és a gyereknevelés ugyanis legalább olyan megterhelő, mint a klasszikus értelemben vett munka.
Vajon hány évig kellene még sulykolnunk, hogy a házimunka és a gyereknevelés legalább annyira kemény kihívás, mint a “normális” munka – csak ráadásul abban még szabadságot sem lehet kivenni, félvállról sem lehet venni, ja és egy petákot sem kapunk érte?
Éppen ezért minden férfinak nagy tisztelet jár, aki jelentősen és állandóan kiveszi a részét az otthoni tevékenységekből. (Lehetne belőlük még több is.)
Egy 8 ezer nő életét átvizsgáló ausztrál felmérés megállapította: egy nő átlag napi négy és fél órát tölt házimunkával és a gyerekneveléssel, vagyis a klasszikus értelemben vett munkája legfeljebb napi 7 óra kellene, hogy legyen.
Emellett az is megerősítést nyert, hogy az ausztrál nők hatalmas mértékben szenvednek kiégéstől, depressziótól és egyéb lelki betegségektől, mert se pihenni, se sportolni nincs idejük.

Thinkstock
Gondolhatjuk, hogy a helyzet itthon sem lehet nagyon más. Egy tavalyi KSH-adat szerint például a magyar férfiak 41 százaléka, a nőknek viszont 80 százaléka fordít valamennyi időt a főzésre. Bár a takarításról szóló adatok még látványosabbak: a férfiak mindössze 18%-a, míg a nők 55% százaléka végzett ilyesfajta házimunkát 2017-ben.
Küldd el ezt a cikket minél több férfi ismerősödnek, hátha elgondolkodik közülük egy-kettő azon, hogyan segíthetne többet szíve hölgyének odahaza.
Forrás: szmo.hu

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés