Hirdetés

Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij

Volodimir Klicsko, a híres bokszoló, aki a szintén híres bokszklasszisnak, Vitalij Klicskónak, Kijev polgármesterének a testvére, világos üzenetet küldött a magyaroknak.
Klicskóval a Válasz Online készített interjút, aki a beszélgetés során hangot adott határozott véleményének.

Az ukrán bokszvilágbajnok az interjúban többek között elmondta: nem politikus, aktivistaként azonosítja magát.
Magyarország szerepéről az orosz-ukrán konfliktusban a következőképp nyilatkozott: Nem szeretnék mélyen belefolyni a politizálásba, de azt tapasztalom, hogy Magyarországot úgyszólván lojalitás köti Oroszországhoz.
Majd elmondta: azért kereste a magyar nyilvánosságot, hogy világossá tegye: e lojalitást Magyarország részéről továbbra is érezni.

Hirdetés

Klicsko egyébként korábban a Zelenszkij ellenlábasának számító Petro Porosenkót támogatta, most mégis teljes mellszélességgel kiáll Zelenszkij mellett.
Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta: “Nincs olyan, hogy ideállunk vagy oda: most ukránok vagyunk mindannyian. Közös a hazánk, amit meg akarunk védeni, mindegy, ki melyik politikai oldalon állt korábban.
A szabadságért folytatott harc egyesít minket. A Szovjetunióban töltött gyerekkor és az akkori agymosás – „az egész világ az ellenségünk” – után Nyugaton nőttem fel.

Hirdetés
Ez a kettős tapasztalat mindig segített eligazodni. Tudom, milyen az, hogy azt veszel fel és azt mondasz, amit akarsz. A szabadság megfizethetetlen. Annyira, hogy harcolni is érdemes érte”.
Volodimir Klicsko az interjú végén az alábbi üzenetet küldte a magyaroknak: “Támogatásra van szükségünk: katonaira, pénzügyire, humanitáriusra.
Amíg nincs vége a háborúnak, nem lehet belőlük elég. Álljanak a mi oldalunkra, és mi is az önökére fogunk!
És higgyenek nekem: minden támogatást vissza fogunk adni! Többszörösen. Csak segítsenek befejezni a háborút – mert önöket is védjük attól a gonosztól, amely az országunkra tört” – hangsúlyozta.

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés