Hirdetés


Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa az Indexnek mondta el, hogyan értékeli a legfrissebb adatokat.
“Nálunk, Hatvanban csend van. Ezek már a csend hangjai, reméljük, nem lesz folytatás. Habár, ahogy erről már tegnap beszéltem, a poszt-Covid még meg fogja keseríteni az életünket. Tegnap mentőztem a fővárosban, ott is béke volt. Azt gondolom, nyugodt nyarunk lesz, de ettől még a biztonsági intézkedéseket ne felejtsük el” – fejtette ki a lapnak Zacher.

Hirdetés

A toxikológus azt szintén hozzátette, hogy a következő feladat, hogy mindenki megszabaduljon a karanténidőszak alatt felszedett plusz kilóktól. Hangsúlyozta, hogy az elhízás az egyik legfontosabb rizikófaktor számtalan betegség esetén.
A legfrissebb adatok szerint 164 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 510 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 21 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 581 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 671 392 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 101 537 főre csökkent. 1417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 159-en vannak lélegeztetőgépen.

Hirdetés
Categories: Egészség

Hirdetés