Hirdetés

Fotó: Blikk


Zacher Gábor toxikológus, aki szakmai életében számtalan ember életét mentette meg, saját édesanyjának elvesztésével szembesült, egy olyan helyzetben, amelyben még orvosként is tehetetlennek érezte magát. A fájdalmas búcsút követően, Zacher Gábor a futást választotta terápiaként, hogy feldolgozza az átélt tragédiát.

Hirdetés

Zacher évekkel az esemény után nyíltan beszélt arról, milyen volt szembesülni az elmúlással, különösen úgy, hogy édesanyja halála a saját munkahelyén, a kórházban történt, ahol ő is dolgozott. Az édesanya nagy fájdalmak között kérte, hogy állítsák le a kezelést, és Zachernek, mint orvosnak és fiúnak, ezt meg kellett értenie és tiszteletben tartania.

Hirdetés

Ez a mélyen személyes és megrázó történet nemcsak Zacher Gábor szakmai, hanem emberi oldalát is megmutatja. A futás, mint önkifejezés és feszültséglevezetés formája, kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy az orvos képes legyen feldolgozni a veszteség okozta fájdalmat. A futás segített neki abban, hogy megbirkózzon a gyász és a tehetetlenség érzésével, amelyet egy ilyen szomorú esemény hozhat magával.
“Ott halt meg nálam a kórházban. Tüdőrákja volt, és az utolsó tíz napot már nagyon nehezen viselte” – emlékezett vissza Zacher Gábor a Mutasd magad! című YouTube-műsorban.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés