Hirdetés


A jó idő beköszöntével az emberek megunták, hogy otthon ülnek, és tegnap gyakorlatilag tele volt Budapest belvárosa. A toxikológus szerint azonban ennek még jócskán meglesz a böjtje.
“Tele a rakpart, az emberek harmada maszk nélkül. Ennek meglesz a böjtje, sokan még mindig nem érzik át, hogy mennyire súlyos a helyzet” – mondta az Indexnek Zacher Gábor azzal kapcsolatban, hogy a jó időben kiszabadultak az emberek a szabadba.
Zacher szerint ez azért van, mert az embereknek továbbra sincsen elég konkrét információjuk a betegséggel és annak súlyosságával kapcsolatban.

Hirdetés

“Nem látják a kórházakban zajló óriási küzdelmet. És erre nem a szenzációhajhászás miatt lenne szükség, hanem egyszerűen az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye, hogy hogyan küzdenek a betegek, és hogyan küzdünk mi az életükért. Emberközelivé kell tenni a betegséget, hogy mindenki megértse, milyen súlyos a helyzet.” – nyilatkozta a a hatvani kórház főorvos, hozzátéve, hogy annak a rengeteg fiatalnak, aki most a rakparton bandázik, eszébe sem jut, hogy lehet, a jövő héten a második emeletre sem tudnak majd felsétálni.
“A hatvani kórházban – ahol csupán 130 ágy áll a koronavírusos betegek rendelkezésére – is ápolunk 1993-as, 1997-es és 2001-es születésű koronavírusos beteget. Látniuk kellene az embereknek, hogy mit élnek át!” – mondta az Indexnek az orvos, hozzátéve, hogy a jó időben „az emberek elfelejtik, hogy mekkora szar van ebben az országban.”

Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés