Hirdetés

Fotó: Blikk/Pozsonyi Zita


Júlia asszony, Berki Krisztián édesanyja, nehéz időszakon megy keresztül. Az ország egyik legmegosztóbb személyiségének, aki tragikus körülmények között hunyt el két évvel ezelőtt, gyászát mélyen érinti, hogy napi szinten zaklatják különböző önjelölt médiumok, halottlátók és boszorkányok. Ez a folyamatos nyomás és zaklatás súlyosan befolyásolja az idős hölgy lelki állapotát, aki máig küzd, hogy feldolgozza fia elvesztését és megtalálja a lelki békéjét.

Hirdetés

A tragédia évfordulójának közeledtével Júlia asszony helyzete még inkább reflektorfénybe kerül, rávilágítva arra a kihívásra, amellyel sok gyászoló szembesül, amikor kéretlen és gyakran zavaró figyelem övezi őket. Az ilyen típusú zaklatás nemcsak, hogy nem nyújt vigaszt vagy segítséget a gyász feldolgozásában, de tovább nehezíti az amúgy is terhes lelki folyamatot.
Júlia asszony esete rámutat arra a szomorú valóságra, hogy a gyászoló családtagok gyakran válnak olyan emberek célpontjává, akik saját érdekeiket követve próbálják kihasználni a helyzetet. Ez a történet felhívja a figyelmet arra, mennyire fontos a támogató közösség jelenléte és az empátia azokban az időszakokban, amikor az emberek a leginkább sebezhetőek.

Hirdetés

„A minap kint voltam a fiam sírjánál a temetőben. Egyszer csak megjelent ott egy nő, egy szál virággal a kezében. Ő is Krisztiánhoz jött… Kíváncsi voltam, ki ő, így megkérdeztem, honnan ismeri a fiam. A válasza megdöbbentett: Azt mondta, hogy a Római parton sokat találkozott vele, és bár nem ismerik egymást, sokszor beszélgettek. Majd rám nézett és azt mondta: “A fiad nem halt meg. Most is itt van, csak egy másik idősíkban.” – mesélte a Borsnak a gyászoló szülő, aki annyira rosszul lett az idegen szavaitól, hogy alig bírt a lábán maradni.

Hirdetés

„A zsigereimben éreztem, hogy rosszul vagyok a szavaitól, majdnem összerogytam. Nem értem, miért ilyen tapintatlanok az emberek, mert ugye mondanom sem kell, hogy nem ő volt az egyetlen, aki azzal traktál, hogy tulajdonképpen él a fiam… Rosszul vagyok ezektől az emberektől, nem tudom hogy kellene elmagyaráznom nekik, hogy hagyjanak ezekkel a hülye elméletekkel békén. A fiam halott. Őt már senki sem hozza vissza nekem. Hagyják őt nyugodni, engem pedig élni! Elég baj nekem, hogy ez a sors lett a jussom.” – fogalmazott.

Forrás
Hirdetés
Categories: Ütős

Hirdetés