Hirdetés


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a vezető francia egyetemek hallgatóinak, a tudományos élet és a média képviselőinek tartott online beszédében felhívta a figyelmet:
Minden új orosz atrocitással a vágy és a lehetőség, hogy megegyezzünk eltűnik, ahogy a konfliktus diplomáciai megoldásának lehetősége is egyre kevésbé elképzelhető”

Hirdetés

Világossá tette: Csak abban az esetben lesz vége a háborúnak Ukrajnában, ha Ukrajna visszakapja minden Oroszország által megszállt területét
“A háború csak akkor ér véget az ukrán nép számára, ha visszakapjuk, ami a miénk.
Nem kell több, csak az kell, ami a miénk. Szeretnénk visszaadni a békét államunknak, földünknek” – hangsúlyozta.
Ezt megelőzően az ukrán elnök a pozsonyi parlamentben videókonferencia keretében elmondott beszédében, repülőgépeket és helikoptereket kért a pozsonyi parlamentbe.

Hirdetés
Zelenszkij az eddigi védelmi segítségnyújtás folytatását kérte, valamint Szlovákia hozzájárulását az Oroszország elleni szankciók életbe léptetéséhez és Ukrajna európai perspektívájának támogatásához.
Az ukrán elnök azt kérte, hogy „Szlovákia legyen Ukrajna hangja” az Európai Unióban.
„A fegyver az elsődleges és fő eszköz arra, hogy legyőzzük őket. Az ukránok mindig emlékezni fognak, hogy Szlovákia azt adta, amire igazán szükségünk volt, és van lehetőség arra, hogy ezt folytassuk. Repülőkről és helikopterekről beszélek” – mondta Zelenszkij.
„Továbbra is megteszünk minden tőlünk telhetőt azért, hogy Ukrajna győztesként, Oroszország pedig legyőzöttként kerüljön ki ebből a háborúból” – jelentette ki Eduard Heger szlovák kormányfő Zelenszkij beszédére reagálva.

MTI
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés