Hirdetés


Egy 21 éves fiatal lány, Zsuzsi, aki már két szívátültetésen esett át, most a harmadik és végleges kilökődési reakcióval szembesül. Zsuzsi tíz évesen került kórházba szívizom-gyulladással, és azóta folyamatosan küzd a gyógyulásért. Sajnos, a közelmúltban a kezelőorvosok lesújtó diagnózist állapítottak meg: végstádiumú szívelégtelenséget.

Hirdetés

A lány párja így nyilatkozott: „A Szerelmem végstádiumú szívelégtelenségben szenved. 10 éves korában diagnosztizálták nála a vírusos eredetű szívizomgyulladását, melynek eredménye, hogy szívtranszplantáción esett át.” A második szívátültetés után komoly szövődmények jelentkeztek, beleértve kétoldali tüdőgyulladást és agyi trombózisokat.

Hirdetés

Zsuzsi azonban nem adta fel: leérettségizett és aktív életet élt, amíg az egészsége engedte. A kezelőorvosok azonban most közölték vele, hogy szíve menthetetlen, harmadik transzplantációra nincs lehetősége.
Zsuzsi így fogalmazott: „Úgy vagyok vele, hogy ezt az egészet inkább feltettem egy magas polcra, ahol nem is látom. Nem szeretném, hogy az töltse ki a mindennapjaimat, nem akarok azon gondolkodni, meddig élek még. Ezért összeírtam azokat a dolgokat, amiket szeretnék még megcsinálni.” Így született meg a bakancslistája, amely számos vágyát tartalmazza, köztük egy budapesti színházlátogatást, tokaji borkóstolást, és motorcsónakázást a Tiszán.

Hirdetés

A család és barátok arra kérik az embereket, hogy segítsenek Zsuzsinak a bakancslistája megvalósításában. A Bors cikkében olvasható, hogy az édesanya számlaszámára pénzbeli adományokkal is lehet segíteni. Zsuzsi szíve lehet, hogy csak néhány hónapig, esetleg pár évig dobog még, de szerettei mindent megtesznek, hogy élete minél teljesebb legyen.
Az édesanya számlaszáma: Tóthmartinez Beatrix Krisztina HU68-12052712-00466375-00100008 Raiffeisen Bank Zrt. Swift kód: UBRT HUHB

Kiemelt kép: Zsuzsi élni akar. Fotó: Facebook
Hirdetés
Categories: Hírek

Hirdetés